De do’s en don’ts van trouwen in Rotterdam

Houden jullie niet van een drukke stad en zoeken het liever rustiger op maar ben je nu eenmaal gek op Rotterdam? Dat kan… zelfs in een stad als Rotterdam. Want ook al denk je aan drukke locaties en druk verkeer; Rotterdam heeft ook rustige en fijne plekjes. Je vindt deze soms zelfs midden in de stad!

Het park: een do!

Een echte DO is dan ook ‘Het Park’  ten westen van het centrum. Dit park is toch wel het bekendste park, wat op steenworp afstand ligt van de Euromast, in Rotterdam en wat een hoop rust geeft in de drukte.  Je vergeet gewoon even dat je in de stad zit!

In dit park bevindt zich zonder twijfel de meest romantische trouwlocatie: ‘Het Heerenhuys’. Een prachtig chique oud pand met een geweldige uitstraling midden in Rotterdam. Zo heeft de locatie twee ruimtes ter beschikking, waar zowel de ceremonie, het diner en het feest kunnen plaatsvinden. Voor de bruidsfotografie in Rotterdam kunnen jullie gebruik maken van het park.

Voor het gebruik maken van ‘Het Park’  ben je niet gebonden aan deze trouwlocatie. Als net getrouwd stel kunnen jullie ten allen tijden gebruik maken van het park voor bijvoorbeeld een fotolocatie.
Tip! Parkeer de auto in een van de straten rondom het park, maar let wel op dat dit betaald parkeren is.

En de don’ts…

Waar jullie gaan trouwen ligt natuurlijk helemaal aan jullie wensen en dromen. Er zijn alleen wel enkele data die je misschien wilt vermijden, om ervoor te zorgen dat je bruiloftsgasten zich comfortabel en gemakkelijk kunnen bewegen.

Tenzij je avontuurlijk bent of als je je gasten iets interessants wilt geven tijdens hun downtime, vermijd de volgende drukke datums ;
– Het o zo gezellige zomercarnaval.  Dit jaar zal het plaats vinden op zaterdag 27 en zondag 28 juli 2018 en bevindt zich door de gehele stad. Een vrolijke feestdag, maar minder leuk tijdens je ceremonie!
– De Halloween zombiewalk. De exacte datum is nog niet vastgesteld maar zal vast en zeker plaats vinden in de maand oktober. Tijdens je feest wil je graag bekenden zien dansen en niet de zombies uit de Michael Jackson clip Thriller!!
– Tenslotte betreft dit een locatie waar ik bij de DO’s over heb gesproken, namelijk het Erasmus Park. Hier wordt namelijk 2 juli 2018 het jaarlijkse Metropolis Festival gehouden. Dit betekent dat het park is beladen met festivalgangers en podia met live muziek.

Nog een tip voor jullie bruiloft

Nog een laatste tip; het is een goed idee om contact op te nemen met jullie trouwlocatie om ervoor te zorgen dat er geen ‘vervelende’ gebeurtenissen plaatsvinden in de buurt. Zij zijn vaak op de hoogte van wat er plaatsvindt rondom en zullen jullie goed informeren. Dit voorkomt vervelende situaties op jullie meest belangrijke dag!

Genieten!

Uiteindelijk MOETEN jullie natuurlijk helemaal niks en bepalen jullie zelf hoe jullie ideale dag eruit komt te zien. Dat is dan ook zeker mijn laatste tip om aan jullie te geven. Plan, geniet en get married !