De leukste winkels van Rotterdam

Rotterdam is meer dan Hot! Het is meerdere keren uitgeroepen tot één van de must-visit cities van de wereld, en dat is niet zomaar. Naast de vele iconische plekken zoals Centraal Station en de Markhal zijn er nog meerdere bijzondere plekjes terug te vinden in Rotterdam.

Olga Korstanje

Werkplaats en winkel in één, waar Olga Korstanje de prachtigste leren tassen en accessoires maakt en verkoopt.  Daarnaast een uitgebreide collectie met mooie merken als Charlotte Wooning, Midori, Susan Bijl en Mannish.  Favoriet by far is de ‘O’ parot XL; een beauty van een handtas waar heel veel inpast en die er ook nog eens oogverblindend uitziet.

Zaagmolenkade 40, 3035 KA Rotterdam

Joline Jolink

Het modelabel Joline Jolink heeft een prachtige offline store aan de Nieuwe Binnenweg. Een product van Joline herken je aan de minimalistische pasvorm en rijke materialen;  een investment piece dat je de rest van je leven kunt blijven dragen. Leuk detail: iedere collectie van Joline Jolink is geïnspireerd op een sterke vrouw uit het verleden.

Nieuwe Binnenweg 82, 3015 BC Rotterdam

Niche Flowershop

Niche is meer dan zomaar een mooie bloemenwinkel.  Het is een oase vol leuke spullen geïnspireerd door de natuur.  Je vindt er seizoensbloemen en boeketten in smaakvolle kleuren, bijzondere planten, maar ook mooie woonaccessoires. kortom: alles is er NIC(h)E!

Nieuwe Binnenweg 235A, 3021GC Rotterdam

Depot Rotterdam

Gevaarlijke mooie interieurstudio en ontwerpbureau in één. Behalve bekende merken en designklassiekers als Roderick Vos, Marcel Wanders en Eames, verkoopt Depot ook woondesign van minder bekende hedendaagse ontwerpers. Een prachtige zaak waarin je gegarandeerd naar buiten loopt met een flinke dosis inspiratie.

Pannekoekstraat 66a, 3011 LJ Rotterdam

Groos

Groos mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Het assortiment van deze conceptstore bestaat louter uit mooi spul van Rotterdamse makelij. Groos zit in het Schieblock en verkoopt mode, design, kunst, muziek, literatuur, film, delicatessen en lifestyle-producten.

Schiekade 203, 3013 BR Rotterdam

Susan Bijl

Het Rotterdamse straatbeeld  wordt al jaren opgevrolijkt door de parachutestof-tassen van Susan Bijl. Inmiddels zijn de tassen ook buiten Rotterdam een feit, en niet zo gek. De Shopping Bag van Susan Bijl is duurzaam, van hoge kwaliteit en makkelijk mee te nemen.  Op de Mauritsweg zit sinds kort een offline store waar alle tassen te bewonderen zijn.

Mauritsweg 45a, 3012 JV Rotterdam