Winkelstraten in Rotterdam

Wat zijn de beste winkelstraten om te shoppen in Rotterdam? Je vindt hieronder een aantal bekende en minder bekende straten.

Coolsingel

De Coolsingel is de bekendste winkelstraat van Rotterdam. Hier vind je bijvoorbeeld de Bijenkorf, één van de drie grootste vestigingen van de warenhuisketen in Nederland. Boekenliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in het roemruchte Donner een paar honderd meter verder in zuidelijke richting, de grootste boekhandel van Rotterdam en Nederland.

Beurstraverse (Koopgoot) en het Beursplein

Onder de Coolsingel loopt de bekende Koopgoot die onderdeel uitmaakt van het daarboven gelegen Beursplein. Zowel in de Koopgoot als aan het Beursplein zijn verscheidene ketens gevestigd waaronder Zara, H&M, Weekday, C&A en de Hema.

Hoogstraat

Als je de Koopgoot in oostelijke richting volgt dan kom je bij de historische Hoogstraat die je voert langs de Markthal en uitmondt in de Binnenrotte waar op zaterdag en dinsdag de grootste markt van Rotterdam wordt gehouden. De Hoogstraat is niet perse de aantrekkelijkste winkelstraat, maar kent wel het nodige aanbod waaronder winkels als de Blokker en vanHaren. Daarnaast is de Markthal en het aangrenzende parkje onderweg een inspirerende plek om uit te blazen onder het genot van een drankje en een hapje. De Hoogstraat begint officieel bij de Goudsesingel in de omgeving van het Oostplein.

Nieuwe Binnenweg en Oude Binnenweg

De Nieuwe Binnenweg is gemaakt voor alternatieve shoppers die ook te spreken zullen zijn over de barretjes, lunchadresjes en terrasjes in deze uitgestrekte straat die uitmondt in de Delfshaven. Op shopgebied kun je hier o.m. platenzaken, speciaalzaken, interieurwinkels, schoenenzaken en originele kledingwinkels verwachten. Voor de Nieuwe Binnenweg in de richting van het centrum zit de vooroorlogse Oude Binnenweg waar ook een paar fijne speciaalzaken zitten verstopt, net als onvervalste bruine kroegen.

Kruiskade

Op de Kruiskade bevindt zich het High End Fashion District Rotterdam, het chicste stukje Rotterdam op winkelgebied. Exclusieve winkels als Oger, Schaap en Citroen (juwelier), Shoebaloo (schoenenwinkel), Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Coccinelle (kindermerkkleding)  zijn hier gevestigd. In stijl een drankje doen tussen het shoppen door kan in het Hilton Rotterdam.

West-Kruiskade

Deze Kruiskade, gelegen aan de andere kant van de Doelen, heeft  een heel ander winkelaanbod. Je kunt hier een multi-cultureel winkelaanbod verwachten met toko’s, weave winkels en andere spannende winkels.

Meent

De Meent is net als de Kruiskade een zijstraat van de Coolsingel maar dan aan de andere kant gelegen. Het is een winkelstraat met betere kledingzaken. Perfect om te lunchen is het welbekende grand café Dudok.

Oldenbarneveltstraat

Een winkelstraat vergelijkbaar met de Meent is de Oldenbarneveltstaat. Je kunt hier modewinkels, kwalitatieve speciaalzaken en een paar beauty winkels verwachten. Gepast lunchen en borrelen kan bij het wijnbarretje l’Ouest.

Pannekoekstraat en Botersloot

Originele winkels en boetiekjes zijn ook volop te vinden in de Pannekoekstraat en de daarnaast gelegen Botersloot. In deze laatste straat is Very Cherry, een specialist in 1950`s mode, al jaren een begrip. Even uitblazen onder het genot van kwaliteitskoffie kan bij de Urban Espressobar. Neem voor mooie Rotterdam foto’s ook zeker een kijkje bij Gallery Urban Photos in de Pannekoekstraat, terwijl sigarenliefhebbers aan hun trekken kunnen komen bij Van Dalen Cigars.

Lijnbaan

De eerste winkelpromenade in Nederland trok in de jaren 50 en 60 wereldwijd veel belangstelling. Hoewel die tijden al even achter ons liggen is het nog steeds een dynamische winkelstraat met een groot winkelaanbod gericht op het grote publiek.

Witte de Withstraat

De Witte de Withstaat is een hippe (inmiddels ook toeristische) winkelstraat waar je helemaal op je plaats bent als je houdt van artistieke galeries en modewinkels. Tussen het winkelen door is het fijn borrelen in de Witte de Withstraat, dé uitgaansstraat van Rotterdam.

Hofbogen

Een van de hipste en alternatieve winkelgebieden van Rotterdam is tegenwoordig de Hofbogen die een flink stuk doorloopt naar Rotterdam Noord. Hier zit een bonte verzameling van platenzaken, een bakkerij, een pakkenzaak maar ook tal van betere koffiebarretjes en restaurants.

Zwaanhals

Last but not least, de Zwaanhals aan de Rotte op Noord. Hier vind je de betere speciaalzaken, net als een aantal originele restaurantjes. Je kunt nog dieper Noord intrekken naar de nabijgelegen Zaagmolenkade of naar de verder weg gelegen multiculturele Zwart Janstraat.