Chiptuning voor bezitters van auto’s in de regio Rotterdam

Een snellere auto in Rotterdam? Je zou bijna zeggen dat je dat niet nodig hebt met al die files. Maar chiptunen “chiptuning” is niet alleen goed voor het vermogen van de auto. Het is in veel gevallen ook voordelig voor de trekkracht en het verbruik. Dit is natuurlijk zelfs in de Randstad een mooie extra. Zo kan de camping komende zomer een beetje voller worden gepakt en verbruik je straks misschien nog wel minder als je stilstaat op de A9. Maar wat is dat chiptunen nou precies en waar in Rotterdam kun je het beste naar toe?

Chiptuning, wat is dat nou eigenlijk?

Chiptunen betekent simpel gezegd dat je de automotor volledig elektronisch opvoert. Er zijn ook wel andere methoden om dit te doen maar de elektronische manier is de klassieke. Hierbij maak je gebruik van een chip. Aan de bestaande motor zal er niks verandert worden maar de motor zelf kan wel meer vermogen bieden. Op de Electric Control Unit (ECU) staan programma’s geladen. Bij het chiptunen worden deze programma’s bewerkt via bepaalde software. In deze programma’s op de chips staat vaak een maximale belasting. Dit wil zeggen dat de fabrikant van de auto een maximum instelt op het vermogen van de auto. Wanneer je een auto laat chippen dan ga je over dit maximum heen. In sommige gevallen zelfs ruimschoots. Chiptuning is gewoon legaal in Nederland en je kunt het bijna overal laten doen. Ook in Rotterdam.

Vroeger kon je gewoon elektronisch chiptunen zonder consequenties. Hier kwam echter verandering in. Sinds 2010 zijn autofabrikanten namelijk gaan meekijken in de systemen van de gebruikers van hun voertuigen. Zij kunnen hierdoor op afstand goed zien of een auto gechiptuned is. Zij hebben vervolgens in hun voorwaarden opgenomen dat de fabrieksgarantie komt te vervallen in het geval van chiptuning. Hierdoor kan het zeer gevaarlijk zijn voor de consument om een auto te laten tunen. In sommige gevallen vallen zij daardoor niet meer onder de garantie van de fabrikant. Wanneer er dan iets kapot gaat buiten jouw schuld om dan zit je zonder schadevergoeding.

Om dit voorkomen is de powerbox tuning steeds verder in populariteit toegenomen. Powerbox tuning is ook een vorm van chiptuning. Bij de vorm plaatst men een box in de auto die ervoor zorgt dat de sensoren andere waarden sturen naar het systeem. Door dit te doen houden ze het systeem voor de gek. Het systeem zal hierdoor gaan overcompenseren. Op deze manier kan er alsnog een hoger vermogen dan daarvoor worden bewerkstelligt. De powerbox is eenvoudig weer te verwijderen, hierdoor heeft het als voordeel dat autofabrikanten er niet achter komen dat je auto gechiptuned is. Hierdoor kun je de fabrieksgarantie van de auto gewoon behouden.  

Chiptuning in Rotterdam, wat is de beste plek?

Rotterdam heeft een erg ruim aanbod aan garages waar chiptuning mogelijk is. De meeste bekende en gespecialiseerde chiptune garage in Rotterdam heet ‘’Chiptuning Rotterdam’’. Los van een niet al te orginele naam hebben zij een uitstekende service. De beoordelingen van de klanten zijn erg hoog en dit is daarom ook zeker een aanrader. Voordat je jouw auto laat chiptunen is het altijd verstandig om een kijkje te nemen online. Het is namelijk erg belangrijk dat je een garage kiest die handelt in jouw voordeel. Het is belangrijk om te letten op de vraag of zij de software die zij op de chip zetten zelf in hun garage kunnen testen. Op deze manier kunnen ze jouw auto namelijk op maat chiptunen en zorgen dat er zo min mogelijk mis gaat. Vraag ook altijd even om een backup te laten maken. Dit kan grote schade voorkomen in het geval dat het mis gaat.

Conclusie:

Chiptunen in de randstad kan op verschillende plekken. Rotterdam alleen al telt meer dan 25 garages waar chiptuning mogelijk is. Doordat het aanbod zo ruim is, is het verstandig om eerst uitvoerig onderzoek te doen op het internet voordat je ergens naartoe gaat. Zodra jij een goede garage hebt uitgezocht zal niks je meer tegenhouden om die caravan volgens jaar nog voller te stoppen richting Frankrijk.