Hier let je op bij de coronatest Rotterdam

Als je de coronatest Rotterdam uit wilt gaan voeren, moet je goed gaan kijken naar de verschillende testen. Je hebt namelijk de keuze uit een PCR test en een sneltest. Beide testen kunnen jou laten weten of je het coronavirus hebt of niet. Bij de PCR test laten de resultaten iets langer op zich wachten dan bij de sneltest. Je kunt de testen uitsluitend op afspraak uit laten voeren. Je moet daarom goed gaan kijken waar je allemaal op moet gaan letten.

Afspraak voor de coronatest in Rotterdam

De PCR test Rotterdam kan alleen gedaan worden als je een afspraak hebt gemaakt. De afspraak kun je zelf inplannen, je hoeft er niet voor naar een medewerker te gaan. Op de website zie je een overzicht van de testen en mogelijkheden. Zo zie je bijvoorbeeld niet alleen de testen zelf, maar ook de kosten die hierbij komen kijken. Je kunt hierop klikken, waarna je naar het aanmeldformulier wordt gestuurd. Het formulier invullen is het enige wat je nog hoeft te doen. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met de informatie over de afspraak.

De test en de uitslag

Zodra de datum is aangebroken van de test, moet je naar de testlocatie toegaan. Hier staat een professional al op je te wachten. Je moet dan de monsters af laten nemen. Dit gebeurt met de wattenstaafjes in jouw neus en keel. Bij de PCR test worden deze monsters onderzocht in een laboratorium. De sneltest zal de uitslag vanzelf aangeven op de test. Dit zorgt ervoor dat je bij de PCR test tot 48 uur moet wachten en dat de uitslag van de sneltest binnen een kwartier al zichtbaar is.

De scenario’s

Door de coronatest in Rotterdam af te laten nemen heb je direct meer duidelijkheid. Je weet immers waar je aan moet gaan denken en waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je in quarantaine moet, maar ook dat je gewoon weer naar buiten mag. Je moet daarom met ieder scenario rekening gaan houden voordat je de afspraak inplant.